Online Theorieopleiding in 3D

Bij onze rijschool kun je online verschillende pakketten aanschaffen om theorie te leren en te oefenen. Voor de auto, motorfiets en bromfiets kun je aparte leerpakketten aanschaffen. De theorie en oefeningen bestaan uit honderden 3D animaties, waarbij een stem je uitleg geeft. De vragen in de oefenexamens zijn gelijk aan de nieuwste CBR-examens zodat de voorbereiding op het examen zo effectief mogelijk is.

Daarnaast is het mogelijk om bij ons op kantoor theorie boeken aan te schaffen, ook hier zijn verschillende mogelijkheden in:
- Theorieboek
- Oefenboek
- CD-rom

Het Theorie-examen

Voor de motor:

Je krijgt 50 vragen: meerkeuzevragen, ja/nee-vragen en invulvragen. Je moet 44 vragen of meer goed hebben.

Het theorie-examen toetst je kennis van de verkeersregels. Natuurlijk komen ook verkeersinzicht, verantwoord rijgedrag, milieu en voertuigtechniek aan bod.

 

Voor de auto bestaat het theorie-examen uit twee delen:

1. Gevaarherkenning

Je krijgt 25 vragen over gevaarherkenning. Je hebt 8 seconden de tijd om een vraag te beantwoorden. Dit lijkt kort, maar straks op de weg moet je vaak nog sneller beslissen! Je moet van Gevaarherkenning 13 vragen of meer goed hebben.

 

2. Verkeersregels en verkeersinzicht

Je krijgt 30 vragen over Verkeersregels en 10 vragen over Verkeersinzicht. Je moet van Verkeersregels en Verkeersinzicht 35 vragen of meer goed hebben.

 


 Individueel begeleid examen

Het individuele begeleide examen doe je alleen in een ruimte onder begeleiding van een theoriemedewerker. De inhoud van het examen is gelijk aan het gewone examen. Vanaf 16 december worden de vragen voorgelezen door een computerstem. De vragen en antwoorden kunnen ook worden voorgelezen door de theoriemedewerker. De tijd wordt in de gaten gehouden door de theoriemedewerker. Dit geldt voor de auto alleen bij de verkeersvragen en niet bij het onderdeel gevaarherkenning.

Theorie-examen extra tijd

Vanaf 16 december is er geluid bij dit examen. Een computerstem leest de vragen voor. Dit geldt voor de auto niet voor het onderdeel gevaarherkenning. Als je denkt dat je meer leestijd nodig hebt, bijvoorbeeld als je licht dyslectisch bent, kun je ook een theorie-examen extra tijd doen. Je krijgt tijdens dit examen per vraag meer antwoordtijd, waardoor de totale extra tijd op ongeveer 15 minuten uitkomt. Dit geldt wederom voor de auto niet voor het onderdeel gevaarherkenning.

De uitslag

Na afloop van het examen krijg je meteen de uitslag op je scherm te zien.