RMT | Regionale Motortraining verhogen veiligheid motorrijder.


Instructeur Johan Buitenhuis: ´´En niet alleen veiliger, maar ook fijner motorrijden!``

 

 

Echte motorkenners weten het al jaren: alleen met het behalen van het A-rijbewijs ben je er nog niet. Er komt nog veel meer bij kijken voordat je jezelf echt een ervaren motorrijder kunt noemen. Normaal kost dat proces jaren, maar met een regionale motorvaardigheids training, kortweg RMT, kan dat proces flink worden versneld. De RMT cursussen worden exclusief door de deskundige KNMV gediplomeerde motorrij-instructeur gegeven. Het bijzondere er van is dat de cursus in je eigen vertrouwde omgeving gevolgd kan worden. Dus niet voor dag en dauw en naar een ver weg gelegen circuit, maar gewoon in en rond de eigen woonplaats. Onderzoek heeft trouwens aangewezen dat zeer veel verkeersongelukken zich juist relatief dicht bij huis afspelen. De vertrouwdheid van de weg met als gevolg dat de verkeersdeelnemer minder oplettend is, vormt daarbij een belangrijke rol. Maar juist als motorrijder ben je kwetsbaarder in het verkeer en er blijkt dan ook een grote behoefte te zijn om na het halen van het A-rijbewijs, toch een meer praktijk gerichte training te gaan volgen. 


Pittige training

Deze eendaagse RMT praktijkcursus in de eigen regio, is een stevige training die je samen met twee andere cursisten volgt. Een uitgelezen mogelijkheid dus om je met vrienden of kennissen aan te melden!

Het ochtendprogramma staat in het teken van gevorderde voertuigbeheersing. Er is veel aandacht voor de balans tussen motor en bestuurder en voor de kijktechniek. Een ander belangrijk onderdeel is remmen en uitwijken. ‘s Middags ga je de openbare weg op, waar weer die zo belangrijke kijktechniek onder de loep wordt genomen. De instructeur observeert hoe de cursist anticipeert en of  de goede positie op de weg ingenomen wordt. Hij kijkt ook of de snelheid goed aanpast wordt, of de bocht op een goede manier benadert en correct ingestuurd worden. Verder komen zaken als remmen bij hogere snelheden, uitwijken en keren in een beperkte ruimte aan bod.

 

Géén rijles

De RMT is zeker geen rijles zoals die bij de gewone opleiding voor het rijbewijs wordt gegeven. Het is een speciaal ontwikkelde cursus om de vaardigheden bij het motorrijden te verbeteren, waardoor je op een veilige manier meer plezier zult beleven aan het motorrijden.
Samen met de instructeur worden de vaardigheden aan het einde van de dag geëvalueerd. Na de training ontvangen de deelnemers een certificaat als bewijs van deelname. Wie zijn motor bij KNMV Verzekeringen ondergebracht heeft, krijgt na het volgen van de RMT gedurende twee jaren een premieverlaging van tien procent en dat zegt veel over de kwaliteit van deze cursus.
In de regio Zutphen en omstreken wordt de RMT door Johan Buitenhuis van Verkeersschool Teamwork gegeven. Meer informatie over de RMT is overigens te vinden op www.knmv.nl. Na afloop van de cursusdag zijn alle deelnemers het overigens eens dat deze RMT echt een aanrader is voor iedereen die meer plezier uit zijn motor wil halen.

 

Prijzen

€ 165,- (incl. lunch)

 

Service

- Casco Dagverzekering € 60,-. Eigen risico € 187,50.

- Annuleringsverzekering niet mogelijk.

- Duopassagier niet mogelijk.

- Lunch inclusief.